Pályázatok keresése

Természetes személyek
Összetett kereső

Szegedi papucs - meseíró pályázat

Írj egy mesét a szegedi papucsról! Felhívásunk az általános iskola felső tagozatosainak szól, és egy olyan mese megalkotására vonatkozik, amely a szegedi papucsot helyezi fókuszba. A téma tehát adott, na de hogy ez a mese kacagtató? Tanulságos? Hagyományokra építkező? Ezt mind a kis szerzőpalántára bízzuk.

Érvényes

A Postamúzeum pályázatot hirdet fiatal, pályakezdő művészek számára!

Vajon milyen kapcsolata lehet az Y és Z generációnak a postához, a levelezéshez? Az e-mailek, a Facebook, az Instagram és a TikTok szinte teljesen átvette a papír alapú kommunikáció szerepét, de vajon milyen lesz így a jövőnk? Lesznek-e még szerelmes levelek, képeslapok a távoli rokonoktól, bélyeggyűjtemények a nagyszüleinknél? Hogyan fog a fiatal generáció emlékezete átstrukturálódni és megváltozni? Emotikonokat és GIF-eket küldünk képeslapok helyett? A szerelmeinkre chat üzenetek visszatekerésével fogunk emlékezni? A gyerekeinknek régi levelek és albumok helyett archivált Facebook és Instagram bejegyzéseket mutatunk majd? Örökre elfelejtjük, hogy mit jelent a tértivevény?

Érvényes
Kategória
Művészet

A MUNKA VILÁGA, fotópályázat

Az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységének, termékeiknek művészi módon való megjelenítése. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott folyó munkafolyamatoknak a bemutatását. Célunk ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységére.

Érvényes
Kategória
Művészet

Európa Zöld Városa Díj - 2022

Díjnyertes projektek, amelyek lehetővé teszik, hogy a zöld pozitív hatással legyen a városi jóllétre A "Több zöld várost Európának" elnevezésű kampány egyik fénypontja az Európa Zöld Városa díj átadása. Minden évben a kampányban résztvevő 13 ország küld egy-egy olyan jelöltet, aki megvalósított egy inspiráló városi zöld projektet. Egy nemzetközi díjátadó ünnepségen díjazzák a legjobb pályázatot. A verseny 2020-ban kezdődött, elsőnek Hollandia vállalta a díjátadó megrendezését. 2021-ben Belgium volt a házigazda, 2022-ben pedig a franciáké lesz ez a szerep (Párizsban lesz a díjátadó ünnepség.)

Érvényes
Kategória
Díj

2022 Kertnevezési felhívás - Magyarország legszebb konyhakertje

Magyar Örökség díjas országos program. Az Agrárminisztériummal együttműködve tizedik éve dolgozunk azon, hogy a konyhakerti kertművelés minél megbecsültebb legyen. Az otthoni élelmiszer termelés már nem csak szabadidős hobbi, hanem élelmiszerbiztonsági kérdés! "A legszebb konyhakertek" program meghirdetésével szeretnénk elismerésben részesíteni a kertművelőket, akik a konyhakertek kialakítására, művelésre, az egészséges és biztonságos élelmiszer előállításra nagy gondot fordítanak. 2012-ben, amikor az első 22 kertnevezés megtörtént elképzelhetetlennek tűnt, hogy 818 településről, 17 726 kert és 117 834 kertművelő fogja követni példájukat. A megbecsülés, az elismerés iránti vágy, valamit a versenyszellem már eddig 685 óvodát, 142 általános iskolát és 261 középiskolát vonzott be a programba.

Érvényes
Kategória
Mezőgazdaság

Pályázati felhívás amatőr bábtervezőknek tárgybábok megtervezésére és elkészítésére

A Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet amatőr bábtervezők részére Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményéhez kapcsolódó tárgybábok megtervezésére és elkészítésére a Petőfi Sándor emlékév keretében 2022 őszén induló János vitéz (h)arcai című utazó múzeumpedagógiai foglalkozáshoz. A nyertes pályaművek az előbbi kezdeményezés részeként bejárják az országot.

Érvényes

Modem-díj

2018 után újra meghirdetjük a MODEM-díjat, amelyet egy pályakezdő magyar alkotó nyerhet el. Ha magyarországi felsőoktatási intézményben szerezted művészeti diplomádat 2017. és 2022. között vagy idén fejezed be a tanulmányaidat, továbbá vállalod, hogy együttműködsz a MODEM-mel, betartod a határidőket és elfogadod a szakmai zsűri döntését, akkor küldd be pályázatod.

Érvényes
Kategória
DíjMűvészet

IV. Kárpát-medencei Színjátszó, Filmes tábor

A Kárpát-medence magyarlakta településein élő nem hivatásos színjátszóknak, színjátszó rendezőknek és drámaíróknak ajánljuk a tábort. Azt szeretnénk, ha Erdély, Partium, Délvidék (szlovéniai, horvátországi, szerbiai magyarok), Felvidék, Kárpátalja, Magyarország, területéről jelentkeznének színjátszók, drámaírásra vállalkozók/fiatal drámaírók.

Érvényes
Kategória
Gyermek, ifjúság

TKP 2020: szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretébenpályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására. A pályázat célja az NKE alaptevékenységéhez köthető szellemi alkotótevékenység ösztönzése, az innovációs produktivitás növelése, továbbá az elért tudományos és technológiai eredmények társadalmi és gazdasági hasznosítása.

Érvényes

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kulturált Települési Környezet Díj adományozása tárgyában

Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, karakterének megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét. Fentiek elismerésére 2022-ben is meghirdetésre kerül a "Kulturált Települési Környezet Díj" című pályázat.

Érvényes

Risográfiai workshop művészeti hallgatók, grafikusok, képregénytervezők és animációsfilm-készítők számára

A workshop célja a risográf technika népszerűsítése, valamint fiatal tehetségek felkutatása és oktatása. A workshopra 10 olyan 16-30 év közötti művészeti hallgatót, grafikust, képregénytervezők és animációsfimest várunk, akik a risográfia eszközével és kifejezésmódjával szeretnék megmutatni gondolataikat, elképzeléseiket, és workshop teljes idején részt tudnak venni az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon. A workshopon elkészült munkákat a 10. Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivál keretén belül állítjuk ki vagy vetítjük le.

Érvényes
Kategória
Gyermek, ifjúság

Pályázati felhívás - Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Programban való részvétel

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Programban való részvételre, Szombathely Megyei Jogú Város közigazgatási területén életvitelszerűen élő, szombathelyi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 2022/2023-as tanévben általános iskola 5. évfolyamán és 6. évfolyamán tanulmányokat kezdő tanulói részére.

Érvényes
Kategória
Szociális
🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem