Pályázatok keresése

Közművelődés
Összetett kereső

Réka Darida Ösztöndíj Program

A New York-i székhelyű, az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon tevékenykedő Tulipán Foundation (bejegyzési nevén Réka Darida Foundation) célja, hogy oktatási, művészeti és közösségi progra­mokon keresztül új lehetőségeket teremtsen a tudásátadás területén, támogassa a magyar művészeti, külö­nösen a népművészeti és az abban gyökerező kortárs művészeti kezdeményezéseket, alkotókat és szervezete­ket, ezeket bemutassa a szélesebb amerikai közönségnek, valamint programjaival szolgálja az amerikai magyar diaszpórát.

Érvényes

Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága pályázatai

A kommunikáció területén megvalósuló projektek támogatására hirdet pályázatokat az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága. A pályázatok célja, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az Európai Parlament demokrácia megteremtésében betöltött szerepére, valamint növeljék a részvételt a 2024-es európai parlamenti választásokon.

Érvényes

6. Tantermi Színházi Projekt

A pályázat célja: Olyan magas színvonalú előadások vidéki továbbjátszásának támogatása, amelyek bemutatásának természetes közege az iskola (illeszkednek az osztálytermek adottságaihoz és a tanítási rendbe). A produkciókkal szemben elvárás, hogy középiskolás diákokat (13-18 éveseket) megszólító témákat kifejezetten osztálytermi körülményekre szabott formában dolgozzanak fel.

Érvényes

Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia képzőművészeti alapítvány díja

a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia képzőművészeti alapítvány díjának elnyerésére Néhai Katona Kiss Ferenc nyug. műszaki egyetemi tanársegéd, középiskolai rajztanár, festőművész, feleségével néhai Túri Júlia tanítónővel közösen képzőművészeti alapítványt hozott létre 1 500 000 Ft-os tőkével, 45 éven aluli festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki. Az alapítvány ösztöndíját, 250 000 Ft-ot - azaz kettőszázötvenezer Ft-ot - a Szentesen rendezett pályázati kiállításon lehet elnyerni.

Érvényes

Formáld Te is a jövőt!

Mesterséges intelligencia, agy-számítógép interfész, vagy kvantum-számítástechnika? A Naprendszer gyarmatosítása, bucsú a szénhidrogénektől, esetleg leszámolás az öregedéssel? Melyik technológiára kellene az emberiségnek összpontosítania az erőfeszítéseit a következő 15-20 évben? Most a Te érveidre vagyunk kíváncsiak!

Érvényes

ART transfer-díj 2023

A projekt célját különféle pedagógiai tevékenységek, eszközök, munka- és szervezeti formák is megvalósíthatják, mint pl. múzeumpedagógiai foglalkozás, iskolai óra, nyári alkotótábor, témanap, programsorozat, workshop, kiadvány, játék stb. Mivel a kortárs képzőművészet igen változatos színtereken jelenhet meg - múzeum, magángaléria, osztályterem -, a projektek megvalósulásának helyszínével kapcsolatban nincsenek elvárások.

Érvényes

Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégium nyílt pályázata

Pályázati cél: A Hangfoglaló Program keretén belül, a magyar élőzene nemzetközi érvényesülése érdekében könnyű-, jazz és világzenei műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató együttesek, előadóművészek külföldön történő élőzenei felléptetésének, nemzetközi PR-kampányának, stratégiai alapon tervezett sajtójelenlétének, nemzetközi szakmai együttműködéseinek támogatása (vendégszereplés, koncert, koncertsorozat, turné, marketingkampány, szakmai eseményekre előre gyártott videóanyagok készítése, dal- és lemezkészítés nemzetközi producerrel).

Érvényes

Halmos Béla Program Kollégium nyílt pályázata

A Halmos Béla Program célja a népzenei utánpótlás támogatása, színvonalas népzenei és világzenei produkciók fellépési lehetőségeinek, bel- és külföldi népszerűsítésének, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a velük együtt élő nemzetiségek népzenei világát jellemző kulturális sokszínűség bemutatásának elősegítése. A Program lehetőséget kíván adni, hogy a tartalmas, értékes népzenei és a népzenei hagyomány mély ismeretén alapuló világzenei szólisták és együttesek produkciói eljussanak a szélesebb közönséghez. Azon alkotókat és előadóművészeket kívánja támogatni, akik a legjelentősebb eséllyel bírnak színes zenei kultúránk nemzetközi jelenlétének megerősítésében, a magyar modell terjesztésében

Érvényes

Katalizátor 2023 - fejlesztő

Az Emberség Erejével Alapítvány az Európai Unió Alapjogi Chartájában megfogalmazott alapjogok, a közösség, a nyitottság, a szabadság, az egyenlőség, a szolidaritás, a cselekvés, a részvételiség, az állampolgári jogok és az emberi méltóság szellemében teszi közzé vidéki civil szervezetek részére az Erősödő Civil Közösségek Katalizátor elnevezésű alprogramját az Európai Uniós értékek erősítése céljából.

Érvényes

Katalizátor 2023 - finanszírozó

Az Emberség Erejével Alapítvány az Európai Unió Alapjogi Chartájában megfogalmazott alapjogok, a közösség, a nyitottság, a szabadság, az egyenlőség, a szolidaritás, a cselekvés, a részvételiség, az állampolgári jogok és az emberi méltóság szellemében teszi közzé vidéki civil szervezetek részére az Erősödő Civil Közösségek Katalizátor elnevezésű alprogramját az Európai Uniós értékek erősítése céljából.

Érvényes

X. Szeretett világunk

X. Szeretett világunk címmel tizedik alkalommal hirdeti meg jubileumi fotópályázatát MAFOSZ védnökséggel a DaDalia Galeria Fotóköre, a Dr Brusznyai Árpád Művelődési ház és Könyvtár és a Derekegyházért Közhasznú Egyesület.

Érvényes

A Városi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása / VCA-KP-1-2024

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdet a Városi Civil Alap keretében a civil közösségi tevékenységek és azok végzéséhez szükséges feltételek támogatására.

Érvényes

Kulturális Fesztiválok Kollégiuma nyílt pályázata

Pályázati cél: az Európai Bizottság Kreatív Európa (2014-2020) program Kultúra alprogramjának "Európai együttműködési projektek" területe keretében megítélt támogatásról szóló hatályosított szerződésben előírt szükséges önrész meghatározott hányadának biztosítása.

Érvényes

Szemét, ne dobd el!

A pályázat apropója a 2024.január 1-től bevezetésre kerülő új betétdíjas rendszer, melynek keretében ezentúl minden sörösdoboz és üveg után díjat kell fizetni, ugyanakkor fogyasztás után, visszaváltást követően az összeget vissza is lehet kapni. Reményeink szerint ez az intézkedés segít csökkenteni a feldolgozatlan, rossz helyre kerülő csomagolóanyagok arányát.

Érvényes

<19 Formáld a világod!

Sokat lógsz a telefonodon és közben világmegváltó projektet szervezel? A nyári szüneted játékfejlesztéssel töltöd vagy a laptopod művészeti alkotásaid elkészítéséhez használod? Van egy jövőbe illő találmányod? Akár az animációk, a robotok, a telemedicina vagy a mobilapplikációk a te asztalod, ha mindennapi problémákra keresel informatikai megoldásokat és ha 19 éves vagy fiatalabb vagy, itt a helyed!

Érvényes
Kategória
Közművelődés
🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem